Find gratis frem til en tømrer, der kan hjælpe dig med byggetilladelsen

Skal du i gang med at ombygge eller måske nybygge, står der med al sandsynlighed en byggetilladelse og venter på at blive søgt. Ved du ikke, hvad der skal til, eller har du brug for hjælp til en detaljeret byggeplan? Så hjælper vi dig med at finde frem til 3 tømrere, der kan hjælpe dig.

Hvad er en byggetilladelse?

I Danmark gælder der nogle regler, når du skal nybygge eller ombygge. Det er nemlig lovpligtigt at søge om byggetilladelse, når dit byggeri har beboelse som formål – eller har en vis størrelse. Årsagen til byggetilladelsen er, at kommunen skal sikre, at dit byggeri ikke strider imod lokalplaner, natur eller andet. Dertil skal den skal bruges til registrering i BBR-registret.

For at byggetilladelsen kan blive godkendt, skal den være meget nøjagtig. Det er derfor ikke bare nok at udfylde nogle felter og sende den ind til de ansvarlige ved kommunen. Med til det skal der nemlig være en detaljeret byggeplan samt en nøje beskrivelse af naboskel, vejskel og andre detaljer.

Om tilladelsen går igennem, afhænger naturligvis af, at byggeriet overholder reglementet, og at det heller ikke overskrider din grunds byggeprocent.

Bedstebyggepris.dk Logo
Bedstebyggepris.dk Logo

Byg ikke uden manglende byggetilladelse

Når du skal bygge nyt eller måske bygge til, må du under ingen omstændigheder begynde at bygge, inden byggetilladelsen er i hus. Det kan foruden bøder resultere i, at du bliver bedt om at rive bygningen ned igen, hvis det bliver opdaget af kommunen.

Det er der ingen grund til sker, da det blot er at få professionel hjælp udefra i forbindelse med byggeriet. Så benyt endeligt gerne vores service, hvis du ved, at du ikke kan stå for udarbejdelsen af alle dokumenter selv. Så kan du bygge i ro og mag.

Så enkelt er det at indhente byggetilbud

UX icon

Indsend din opgave

Beskriv kort den opgave, du ønsker at få udført

select icon

Du modtager tilbud

Tre udvalgte håndværkere giver dig et tilbud

quote-request icon

Du vælger håndværker

Vælg frit mellem de tre tilbud, og opgaven udføres

Hvordan søger man om en byggetilladelse i forbindelse med byggeri?

Til stor glæde for dig kan vi fortælle, at processen omkring ansøgning om byggetilladelse er digitaliseret. Faktisk er ansøgningssystemet også ensartet uanset kommune, da det foregår gennem portalen, Byg og Miljø. Når først alle dokumenter og detaljer er på plads, er det derfor relativt nemt at sende ansøgningen om byggetilladelsen afsted.

På portalen er det muligt at uploade de udarbejdede tegninger og andre relevante papirer. Du bliver guidet gennem hele processen for at gøre det nemt og overskueligt for alle, der ønsker at søge om byggetilladelse.

Du skal blot sørge for at have dit NemID (som bliver til MitID) klar.

Har du spørgsmål undervejs i processen, kan du altid rette henvendelse til netop din kommune. Så hjælper og vejleder de dig, inden du klikker dokumenterne afsted.

VIGTIGT: Det skal sendes, INDEN du går i gang med byggeriet. Ellers kan det potentielt være ulovligt. Send den gerne afsted i god tid, da der kan være lange ventetider. Skulle der være mangler i dit dokument, har du også tid til at rette op på det og sende en ny ansøgning, inden håndværkerne banker på døren og vil i gang.

Bedstebyggepris.dk Logo
Bedstebyggepris.dk Logo

Sådan får du professionel hjælp til ansøgningen om byggetilladelse

Kan du ikke selv lave byggetekniske tegninger? Eller har du ikke kompetencerne til at udregne byggeprocent med mere? Så behøver du ikke stikke hovedet i postkassen, da du kan få professionel vejledning og rådgivning af tømrerfirmaer, der beskæftiger sig med netop dette i forbindelse med byggeprojekter.

Mange tømrerfirmaer over hele landet tilbyder i dag hjælp til ansøgningen om byggetilladelse. Men vil du gerne være fri for selv at skulle ringe rundt til samtlige tømrerfirmaer i dit nærområde, kan du med fordel gøre brug af vores service.

Vi hjælper dig nemlig ikke kun med at skaffe tilbud fra tømrere til dit byggeprojekt. Vi hjælper dig også med at komme i kontakt med tømrerfirmaer, som gerne giver en hjælpende hånd og et professionelt øje til ansøgningen.

Du skal kun udfylde vores kontaktformular. Så sender vi din opgave i udbud. Inden for 24 timer vil der være op til 3 tømrere, der kontakter dig med et tilbud på, hvad det koste at hjælpe med at udforme flere af dokumenterne til det her ansøgningen.

Det er nemt, hurtigt og ganske uforpligtende.

Når du er i hus med en professionel hånd til byggetilladelsen, hjælper vi dig også gerne, når du skal i gang. For hos os kan du indhente op til 3 gratis tilbud på tømrer, elektriker, maler, VVS og totalentreprise.

task icon

499,000+

Opgaver siden år 2000

workers icon

1,537

Aktive håndværkere Danmark rundt

copenhagen icon

737

Byer med håndværkere

agreement icon

91%

Succesrate på indsendte opgaver

Sådan vurderer kunderne
Bedstebyggepris.dk

Trustpilot PNG
Review image
Michael Hansen

Fik lynhurtigt 3 tilbud, Aftalen blev lavet og arbejdet blev udført som planlagt. Jeg har haft en god dialog/sparring med min konsulent hos bedstebyggepris.dk

review image
Sofie Jessen

Meget tilfreds med vvs-firmaet fundet via bedstebyggepris. Behandling af min opgave gik hurtigt og der var opfølgning bagefter.

review image
Ole Jørgensen

Jeg blev positivt overrasket over hvor hurtigt jeg fik et tilbud fra jer. Skrev mandag aften, og blev kontaktet tirsdag. Rigtig god service fra personalet

  FAQ

  Hvad koster en byggetilladelse?

  Selvom ansøgningsprocessen for byggetilladelser er ensartet i alle kommuner, er priserne for det ikke. Det er nemlig op til den enkelte kommune at fastsætte prisen. Det betyder, at det i nogle kommuner koster nogle få hundrede kroner i timen at få sagsbehandlet en byggetilladelse, mens det i andre kommuner koster helt op til 1.000 kroner i timen for behandlingen af en tilladelse til byggeriet af et enfamilieshus.
  Hos Dansk Byggeri finder du en oversigt over, hvad dens koster i netop din kommune.

  Hvor lang tid tager det at få godkendt?

  Besøg din lokale kommunes hjemmeside for at læse nærmere om den forventede behandlingstid. Det er nemlig meget forskelligt fra kommune til kommune. I nogle kommuner tager sagsbehandlingen kun ganske få dage eller uger, mens det i andre kommuner kan tage flere måneder. Netop derfor er det altid en god ide at være ude i god tid med din byggetilladelse.

  Hvad kan man bygge uden byggetilladelse?

  Det er ikke alle typer af byggerier, der kræver en byggetilladelse. Du må bygge carport, garage, drivhuse, udhuse, overdækninger, skure og lignende bygninger, så længe det samlede areal højest er 50 kvadratmeter. Dertil kan der være regler angående højden og afstand til skel. Men som udgangspunkt skal du ikke søge om byggetilladelse. Undersøg det dog først med kommunen, da nogle byggerier kan stride imod lokalplanen.

  Hvor længe holder en byggetilladelse?

  Når du får en byggetilladelse, gælder den i ét år, fra du har modtaget den fra kommunen. Den kan ikke forlænges. Er der derfor nogle udfordringer, som har forhindret dig i at komme i gang inden for et år, skal du igen søge om en ny byggetilladelse.

  Beskriv din byggeopgave og få
  3 uforpligtende tilbud

  Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 4 files.
  Allowed file formats: JPG, JPEG & PNG

  Start din opgave hér